سرویس‌دهی ویژه قطار شهری مشهد در روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) لغو رویداد «نورنما» در میدان شهدا مشهد در پی بارش باران(۱۲ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه پارکینگ پارک جنگلی وکیل آباد برای روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| تجربه دل‌انگیز زیارت امام رضا(ع) در جشنواره گل ره باغ رضوان ۲۱۵ بازرس بهداشت محیط در مشهد، آماده نظارت ویژه در روز طبیعت آمادگی مدیریت شهری مشهد برای خدمت‌رسانی به شهروندان در روز طبیعت پروژه‌های تاثیرگذار مدیریت شهری مشهد در زمینه توسعه فضای سبز | مشهد در زمینه فضای سبز پیشرو است پیش بینی حدود ۳۵۰ دستگاه اتوبوس برای سرویس‌دهی به مراکز تفرجگاهی مشهد پایش لحظه‌ای ترافیک مشهد در ایام خاص با تجهیزات هوشمند پیش‌بینی جمع‌آوری ۱۹۰۰ تن زباله در مشهد همزمان با روز طبیعت آماده‌باش نیروهای فضای سبز مشهد همزمان با روز طبیعت مشهد الگوی ملی زیباسازی شهری است محمد معتمدی: رویداد «نورنما» گامی مثبت و امیدآفرین در مشهد است برنامه‌های متنوع شهرداری مشهد برای ایجاد «شادی مومنانه» در ماه رمضان مشارکت بیش از ۱۱ هزار نفر در پویش مردمی «مشهد مهربان» برپایی ۱۷ ایستگاه استقبال از زائران در جاده‌های خراسان رضوی آماده‌سازی ۳۹ بوستان شهری مشهد برای روز طبیعت آلودگی هوای مشهد در ۱۰ منطقه (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: تشکیل باشگاه حرفه‌ای برای ورزش مشهد اولویت است + فیلم تلاش مدیریت شهری، تحقق نشاط مؤمنانه برای زائران و مجاوران است ضیافت نور و رنگ و تصویر در جشن بزرگ «نورنما»| آیین افتتاحیه بزرگ‌ترین نمایش ویدئومپینگ کشور در مشهد برگزار شد+ویدئو
سرخط خبرها

طرح خلاقانه خودروی جاروی بزرگراه در شهرداری منطقه ۴ مشهد اجرایی شد | نظافت بی خطر

  • کد خبر: ۳۱۱۰۳۳
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲
طرح خلاقانه خودروی جاروی بزرگراه در شهرداری منطقه ۴ مشهد اجرایی شد | نظافت بی خطر
تغییر شیوه و مدل نظافت بزرگراه‌ها و تأمین ایمنی پاکبان‌ها برای مدیریت شهری به یک دغدغه جدی تبدیل و طرح‌های زیادی هم در این یکی‌دو سال اخیر برای این ماجرا تهیه و اجرایی شده است.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز؛ تقریبا از زمانی که جان و سلامتی چند پاکبانِ درحال نظافت بزرگراه‌های شهر به‌دلیل بی‌احتیاطی رانندگان و سرعت بالای آنها گرفته شد، تغییر شیوه و مدل نظافت بزرگراه‌ها و تأمین ایمنی پاکبان‌ها برای مدیریت شهری به یک دغدغه جدی تبدیل و طرح‌های زیادی هم در این یکی‌دو سال اخیر برای این ماجرا تهیه و اجرایی شد.

تغییر گاردیل‌های بزرگراه‌ها در منطقه ۴ و ۵ -که بیشترین حادثه را داشتند- افزایش تجهیزات ایمنی پاکبان‌ها، اضافه شدن یک خودرو اسکورت در زمان تنظیف بزرگراه‌ها و... فقط چند نمونه از این طرح‌ها بود که امروز اجرایی شده و فعلا به‌قول‌معروف جواب داده است؛ اما درحالی‌که شورای شهر دستور خرید خودرو ویژه نظافت بزرگراه‌ها را برای کاهش و حتی صفر شدن حضور پاکبان‌ها در این معابر داده است و معاونت خدمات شهری هم در کش‌و‌قوس خرید این خودروهاست، شهرداری منطقه ۴ در یک اقدام خلاقانه و با ۱۶۰‌میلیون تومان اعتبار، جاروی نظافت بزرگراه طراحی کرده‌اند که برخلاف جارو‌های مکانیزه، توانایی نظافت کانیوو‌های موجود در بزرگراه‌ها را دارد و با تعداد نیرو و پاکبان بسیار کمتر در هر نوبت می‌تواند ۳ هزار متر از معابر بزرگراهی را نظافت کند.

یک ایده خلاقانه برای افزایش ایمنی پاکبان‌ها

از سال‌۱۳۹۶ تا امروز و براساس آمار‌ها بیش از بیست نفر از پاکبانان در حین کار و معمولا نظافت بزرگراه‌ها، جان خودشان را از دست داده‌اند و با وجود اینکه آمار این حوادث در دو سال گذشته تقریبا کاهشی بوده است، هنوز هم بخشی از معابر بزرگراهی با نیروی انسانی نظافت می‌شود و خطر بیخِ گوش پاکبان‌هاست. شهردار منطقه ۴ در گفت‌و‌گو با شهرآرا به همین موضوع اشاره کرد و گفت که دلیل اصلی ساخت این جارو در وهله اول تأمین ایمنی پاکبان‌ها بوده است.

محسن نعیمی‌مقدم توضیح داد: در پنج سال گذشته چهارده نفر از پاکبانان خدوم مشهد مقدس در بزرگراه‌های شهر، هنگام انجام کار نظافت، جان خود را از دست دادند و تعدادی دیگر هم در‌حالی‌که با حفظ مسائل ایمنی مشغول انجام وظایف خودشان بودند، در تصادف‌هایی که رخ داد، دچار صدمات جدی و گاهی جبران‌ناپذیر شدند. به‌دلیل همین اتفاقات و مسائل و البته افزایش ایمنی پاکبان‌ها سراغ یک ایده خلاقانه برای نظافت بزرگراه‌ها رفتیم.

یک جاروبرقی برای نظافت بزرگراه‌ها

ساخت یک جارو‌برقی برای نظافت بزرگراه‌ها و نقاطی که جارو‌های مکانیزه چند‌میلیاردی توانایی تنظیف آن را ندارند، ایده‌ای بود که با حداقل هزینه در شهرداری منطقه ۴ تعریف و اجرایی شد. محسن نعیمی‌مقدم درباره جزئیات این ایده و طرح خلاقانه توضیح داد: ماشین‌آلات و جارو‌های موجود امکان تنظیف مکانیزه کانیوو‌های حاشیه بزرگراه‌ها و بولوار‌های اصلی را ندارند و برای همین چار‌ه‌ای جز استفاده از عوامل کارگری برای نظافت آنها نداریم.

اداره خدمات شهری منطقه در کنار رعایت همه اصول ایمنی و تأمین تجهیزات ایمنی حفاظت فردی مثل فلاشر، چراغ هدلایت، گاری انفرادی چراغ‌دار، کلاه ایمنی و پرچم مناسب و از‌همه‌مهم‌تر آموزش همه پاکبانان مشغول در بزرگراه‌ها و حضور شبانه‌روزی کارشناس ایمنی، طرح خلاقانه ماشین جاروی بزرگراه را برای افزایش ایمنی و پیشگیری از حوادث ناگوار برای پاکبانان ارائه و اجرایی کرد. در این طرح از دو جاروبرقی که هر‌کدام سه موتور ۱۲۰۰‌واتی دارند، یک دستگاه مولدبرق که در پشت خودرو نصب می‌شود و یک شلنگ شش‌متری برای نظافت بزرگراه‌ها استفاده می‌شود.

ایمنی پاکبان‌ها افزایش پیدا کرد

وی با اشاره به مزایای اجرایی شدن این طرح خلاقانه در شهردار‌ی منطقه ۴ ادامه داد: با استفاده از این روش نیمه‌مکانیزه برای نظافت بزرگراه‌ها، در گام اول ایمنی پاکبان‌های مستقر در بزرگراه‌ها افزایش پیدا کرده است و اکنون از نیروی بسیار کمتری در نظافت بزرگراه‌ها استفاده می‌شود؛ در کنار این موضوع با این روش تقریبا به سمت نظافت مکانیزه معابر بزرگراهی رفتیم و آن را عملیاتی کردیم و از همه‌مهم‌تر اینکه با اجرای این طرح، هزینه‌های ما کاهش پیدا کرده است.

فقط ۱۶۰‌میلیون تومان

اما نعیمی‌مقدم در ادامه و در پاسخ به این سؤال که اجرایی شدن این طرح چقدر برای شهرداری منطقه ۴ هزینه داشته است، گفت: برای اجرایی کردن این طرح فقط ۱۶۰‌میلیون تومان هزینه کردیم و حالا با این میزان هزینه‌کرد از ۲۷‌هزار مترمربع معابر بزرگراهی در محدوده منطقه ۴، در هر نوبت ۳‌هزار مترمربع و در هفته تقریبا ۶‌هزار متر‌مربع با این روش نظافت می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->